» Registrace
» Ztráta hesla

» Přidat houbu
Počet houbiček: 120

Recept - Smržová omáčka


Kategorie článků:  Zajímavosti


 

Smržová omáčka

 

Ingredience: hrst smržů (i sušených), šalotka, 40 g másla, 40 ml madeiry (či jiného sladkého vína, brandy nebo koňaku), 100 ml smetany, 100 ml demi-glace, sůl, pepř, velkolistá petrželka (nebo pažitka či jiná bylinka)

Postup: Na najemno nakrájené šalotce si orestujeme houby (sušené si dáme předem namočit) a krátce je podusíme. Poté přilijeme madeiru, brandy či trochu koňaku, demi-glace (telecí či jiný silný vývar) a smetanu a necháme znovu provařit a zredukovat, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr osolíme, opepříme a dochutíme nasekanými bylinkami. Podáváme s vařeným chřestem (můžeme jej ještě krátce podusit na másle) a s bramborovými noky nebo novým bramborem. Můžeme doplnit i konfitovaným králičím či telecím hřbetem.

 

Zdroj: http://www.lidovky.cz/

 





Diskuze ke článku
( Celkem: 0 )
Jméno:   
E-mail:   
Vzkaz: 
Aktivní odkaz přidáte takto:
link[http://www.adresa.cz]
Antispam:   
   



 
 
Zatím není vložen žádný komentář.
 
 


TOPlist

Poděkování za fotografie a texty: eM.eR. | WiKi 2016 © PiDi Soft |  Mapa stránek


loading...