|
Zločincem, který způsobuje „jedovatost babek“, je druh parazitické vřeckovýtrusné houby nedohub zlatovýtrusný, který skutečně napadá plodnice těchto všeobecně oblíbených hub již v raných stádiích růstu. |
Zobrazeno:
1864x
|
Komentářů:
0x
|
Datum: 22.03.2018
|
|
|
V podzimních měsících se z hub nejhojněji vyskytují ryzce. Nás budou zajímat druhy upotřebitelné v kuchyni. Nejhojnější jedlý ryzec smrkový (Lactarius deterrimus) a ryzec pravý (Lactarius deliciosus) česky též ryzec borový, ryzec syrovinka (Lactarius volemus) viz. popisy Atlas hub. |
Zobrazeno:
3501x
|
Komentářů:
0x
|
Datum: 25.08.2016
|
|
|
Osm postupů, jak zpracovat houby: mražení, kvašení, pasta, ocet, sůl… |
Zobrazeno:
1679x
|
Komentářů:
0x
|
Datum: 06.08.2016
|
|
|
Recept - Smržová omáčka |
Zobrazeno:
1351x
|
Komentářů:
0x
|
Datum: 06.08.2016
|
|
|
Od teďka se budeme při sběru holubinek ještě lépe orientovat. |
Zobrazeno:
10563x
|
Komentářů:
0x
|
Datum: 30.07.2016
|
|
|
Betaglukany - nejúčinnější přírodní imunostimulátory |
Zobrazeno:
1898x
|
Komentářů:
0x
|
Datum: 31.01.2016
|
|
|
Nejjedovatější houby |
Zobrazeno:
4526x
|
Komentářů:
0x
|
Datum: 25.01.2016
|
|
|
Jak si muchomůrky vyrábějí jed |
Zobrazeno:
1575x
|
Komentářů:
0x
|
Datum: 24.01.2016
|
|